WordPress hosting

June 16, 2020
Door: Koopmans

Alles over de werking en de kosten 

Voor veel mensen is hosting een ontzettend abstract begrip. Vrijwel iedereen weet wel iets over hosting, maar exact uitleggen wat het betekent blijkt nog best lastig te zijn. In dit artikel leggen we je uit wat gespecialiseerde WordPress hosting precies is en waarom het kiezen van een goede hosting zo belangrijk is voor het succes van jouw WordPress website. Aan een website zitten maandelijkse kosten vast voor de hosting, maar ook jaarlijkse kosten voor de domeinnaam van de website. Met ons maandelijkse servicecontract worden onder anderen deze twee terugkerende kosten gedekt.

Wat is WordPress hosting?

Een WordPress website bestaat uit allerlei bestanden en mappen, waarbij de hoofdmap gelijk is aan de domeinnaam van jouw website. Als je deze map opent met een internetbrowser (denk aan Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox etc.) dan komt jouw website tevoorschijn. Dat is leuk, maar als deze map alleen op jouw computer staat ben jij de enige die de website kan bekijken. Daarom plaatsen wij de map “www.jouwbedrijf.nl” op een server die voor iedereen benaderbaar is. Een server die gespecialiseerd is in het hosten van WordPress websites, waardoor jouw website altijd optimaal presteert. 

Hoe belangrijk is goede WordPress hosting?

Wij zijn van mening dat elke WordPress website gespecialiseerde WordPress hosting nodig heeft, omdat een WordPress website echt een vak apart is. Daarbij is onze belangrijkste beweegreden dat het essentieel is dat een hostingprovider kennis van zaken heeft op het moment dat er problemen ontstaan die zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Daarnaast zorgt een hostingprovider die gespecialiseerd is in WordPress ervoor dat wij effectief en efficiënt aan de website kunnen werken en dat de website aan de voorkant altijd zo optimaal mogelijk (en snel) presteert. 

Veiligheid, snelheid & vindbaarheid

De veiligheid van een website is heel erg belangrijk voor de eindgebruiker van die betreffende website, zeker als iemand persoonlijke gegevens moet invullen. Om de veiligheid van de gebruikers van jouw website te garanderen, is het van belang dat jouw website is voorzien van een SSL-certificaat. Hiermee worden de gegevens van de eindgebruiker – duidelijk zichtbaar voor de eindgebruiker – beschermd. Op het moment dat dit niet het geval is, geeft een internetbrowser namelijk aan dat de betreffende website niet beveiligd is. Geen zorgen: het SSL-certificaat valt binnen ons servicecontract en de daarin benoemde hosting kosten, dus dit kost jou niks extra. 

Zoals hierboven eerder staat beschreven, bestaat een WordPress website uit (een heleboel) mappen en bestanden. Hoe groter je website is, hoe meer mappen en bestanden er moeten worden ingeladen op het moment dat iemand jouw website bezoekt. Een hostingprovider die gespecialiseerd is in WordPress hosting is dan ook in staat om deze gegevens zo effectief en snel mogelijk in te laden en ervoor te zorgen dat jouw website te allen tijde voor iedereen benaderbaar is. Zo zorgt gespecialiseerde WordPress hosting voor een beveiligde, snelle website, die door potentiële klanten via zoekmachines gevonden wordt. 

Wat kost WordPress hosting?

Net als met vrijwel alles in het leven kun je het ook met WordPress hosting zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld een webshop hebben met (tien)duizenden producten, maar ook een vrij statische website met alleen de meest nuttige informatie over jouw bedrijf. Hoe uitgebreider jouw WordPress website is, hoe meer mappen en bestanden er aan jouw website worden toegevoegd. Hoe meer mappen en bestanden (denk aan foto’s) er op jouw website staan, hoe meer ruimte (opslag) jouw website inneemt op de server. Daarnaast kun je, net alsof je een computer koopt, zelf onder anderen (het aantal) processors en CPU’s uitkiezen.

De kosten en het kiezen van de juiste WordPress hosting hangt dus, net zoals bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een nieuwe computer, volledig af van jouw wensen. Wij gaan ervan uit dat het nu op dit moment al flink bij je aan het duizelen is en geloof ons: dat kunnen we ergens heel goed begrijpen. Precies om die reden hebben we namelijk een servicecontract in het leven geroepen waarmee we jou dit soort – voor jou – zeer frustrerende zaken simpelweg uit handen nemen. Dat klinkt lekker, toch? Zo houd jij je bezig met waar jij goed in bent en doen wij precies hetzelfde! Alles op alles zodat we samen kunnen groeien.

Websites

Een website die potentiële klanten aantrekt, vasthoudt & omzet in betalende klanten. Omdat ieder bedrijf een geweldige website nodig heeft. Niet alleen visueel, maar ook als het gaat om functionaliteiten & met behulp van de juiste koppelingen.

Webshops

Webshops die álles meten & het verschil maken. Volledig afgestemd op jouw doelgroep. Conversiegericht & gefocust op het vergroten van de gemiddelde waarde per bestelling. In een notendop: alles om jouw omzet te vergroten.

Verder lezen in een andere categorie?

0 Comments